Den Norske Skole Costa Blanca, Alicante

Norsk redaksjon | REA nº 22 | Publicado en Octubre de 2015

Den norske skole Costa Blanca ligger nord-øst for Alicante. Skolen ble etablert i 1972, og er nå en veletablert norsk skole i utlandet, med både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. På disse sidene kan du lese litt om skolen og hvordan vi har det her i Spania. Ønsker du mer informasjon enn det du finner her, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via post, telefon, fax eller E-post.

photoSckol

Den norske skole Costa Blanca ligger i byen Alfaz del Pi i Alicante provinsen. I det rolige og trafikksikre boligområdet under foten av det majestetiske fjellet Puig Campana er utsikten over appelsinlunden og et asurblått Middelhavet god. Alfaz del Pi ligger sentralt i forhold til Spanias tre på topp av turiststeder. Både fjellbyen Guadalest, hovedstaden Madrid med sitt Pradomuseum og maurerslottet Alhambra ligger innen rekkevidde. Fra flyplassen i Alicante er det rundt 20 minutter med bil, og innbydende sandstrender finnes fem minutter fra skolen.

Dette er en privat skole med statsstøtte, godkjent av norske myndigheter. Skolen eies av stiftelsen Fundación Noruega Costa Blanca. Den norske skole Costa Blanca har norske lærerkrefter og følger de samme læreplaner og forskrifter som det offentlige skoleverket i Norge. Fra og med skoleåret 2004/2005 kan alle elever fullføre det 13.årige skoleløp hos oss.

DNSCB legger vekt på internasjonalisering og integrering i det spanske lokalmiljøet. Som eneste norske utenlandsskole er vi en del av FN og UNESCOS ASP-nettverk. Vi har mottat besøk fra vår samarbeidsskole på Trinidad og Tobago, og i år reiste en gruppe elever og lærere på gjenvisitt til den karibiske øya. Se filmer og bilder fra besøket!

Vi legger også stor vekt på å ikke bli en «øy av nordmenn i Spania», men en aktiv del av lokalmiljøet. Derfor deltar vi sammen med spanske, engelske og internasjonale skoler i kommunen i et skolenettverk. Alfaz del Pi kommune legger vekt på integrering – DNSCB legger vekt på å delta på kommunens arrangementer.

Share
Share this article on Facebook Facebook